Helyszínek “reloaded”

Már fél éve, még a könyv szerkesztése előtt elkészült az a térkép, amin a regény egri eseményeinek helyszínei megtalálhatók. Poszt is született belőle akkor, de mivel a legtöbb blog-olvasó erre az imitált-korabeli-térképre klikkel, ezért most újabb bejegyzésben mutatom be ismételten.

A teljes térkép az alábbi linkre kattintva érhető el:

Teljes térkép – Eger Anno 1788 – Muhary Zalán: Egy tucat esztendő

A térkép természetesen nem használható fel a szerző engedélye nélkül, az jogvédett (Muhary Zalán).

Néhány kulissza titok. A Hatvani kapu és a városfal akkoriban már alig bírt jelentőséggel. Sok helyen megbontották, széthordták. A falon kívül pedig – eger külvárosi részei – ott voltak a hóstyák. Oda házakat, utcákat azért nem rajzoltunk, mert nem akartuk bonyolulttá tenni a térképet. Hiszen ennek a célja mindössze az, hogy aki olvassa a könyvet, az el tudja képzelni a szereplők mozgását. Egyébként hivatkozunk rájuk: Cifra hóstya, Rác hóstya, Maklári hóstya, vagy éppen a nyugati irányban elhelyezkedő Károlyváros, ami éppen Eszterházy Károlyról kapta a nevét, mert az ő idejében jött létre.

A Nagy Lapos valójában jóval északabbra helyezkedett el, de nem nyújtottuk már a térképet. A kallómalmokat pedig csak vázlatosan tettük oda, abból jóval több volt. Nem véletlen az Északi lakótelep Kallómalom, Malomárok nevű utcái.

A lőpormalom is “megérne egy misét”, de majd egy későbbi bejegyzésben.

Reklámok
Published in: on 2012/12/14 at 13:21   Helyszínek “reloaded” bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva  
%d blogger ezt kedveli: